Добри новини за разрешение на тренировки и състезания на подрастващи, редовно картотекирани в БФХ!
Сряда, 23 Декември 2020г. 16:10ч.

Изявлението на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, дава зелена светлина за тренировки и състезания при подрастващите, които са редовно картотекирани в БФХ:

''Индивидуалните спортни занимания са разрешени за всички възрастови групи, а колективните спортове за хора над 18 години и картотекирани състезатели под 18 годишна възраст. Това са новите разпоредби, които касаят спортните мероприятия, разписани в заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.
Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви разбиране и се вслуша в нашите аргументи. Решението е добро за спортистите ни. Много спортове бяха засегнати от мерките, които бяха в сила до момента, а има много млади спортисти, които участват в професионалните лиги по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани ще могат да участват активно в тренировъчния процес.
В индивидуалните спортове е по-лесно спазването на противоепидемичните мерки, които целят намаляване на разпространението на COVID-19. След пускането на пазара на ваксина срещу коронавируса много вероятно е голяма част от международния спортен календар да се проведе. Спортистите ни трябва да бъдат готови за този момент.
Разрешението за провеждане на тренировки не означава, че бдителността и отговорността трябва да бъдат намалени, а напротив. Мерките, които бяха наложени, макар и плавно, дават резултат. Призовавам всички състезатели и особено родителите на по-младите спортисти да подходят отговорно, да се грижат за своето здраве, за здравето на околните и да спазват противоепидемичните мерки, които всяка една федерация е приела с наше одобрение и е наложила за спазване.''
https://www.mh.government.bg/…/zapoved__rd-01-718-18122020…