ВАЖНО ОТНОСНО ЕПИДЕМИОЛОГИЧНАТА ОБСТАНОВКА В БЪЛГАРИЯ И СТАНОВИЩЕ НА БФХ
Понеделник, 09 Март 2020г. 15:01ч.

 

Във връзка с Заповед № РД-09-196/08.03.2020 год. на Красен Кралев – Министър на младежта и спорта и адаптирано спрямо вътрешния спортен календар, БФ Хандбал съобщава следната информация:

  • Поради мащабна дезинфекция на ДКС „Васил Левски” във Велико Търново, среща 2037 от „А” РХГ – жени ХК „Етър’64” (Велико Търново) – СКХ „Шумен’98” (Шумен) се отлага за 21 март 2020 год. от 16:00 ч.;
  • Съгласно Заповед на Кмета на Община Габрово за забрана за ползване на всички спортни обекти в общината, Финалния турнир за „Купа България” за мъже се отлага. Периодът на провеждане ще бъде определен допълнително;
  • Съгласно Заповед на Кмета на Община Габрово за забрана за ползване на всички спортни обекти в общината, среща 2042 от „А” РХГ – жени ХК „Бъки” (Габрово) – ХК „Сливница” (Сливница) се отлага. Датата на провеждане ще бъде определена допълнително.
  • Отлагат се за неопределен период всички срещи и турнири при подрастващите. Това включва както турнирите, администрирани от четирите Зонални съюза по хандбал, така и финалните турнири „Купа България-БФХ”.
  • Всички останали спортни мероприятия извън областите Габрово и Плевен ще се провеждат без публика в залите.

БФ Хандбал ще следи динамично променящата се епидемиологична обстановка в страната и при нужда ще даде допълнителна информация.