До всички ХК в ЗХС''Тракия'' - писмо от БФХ
Понеделник, 17 Септември 2012г. 09:26ч.

Скъпи хандбални приятели,

БФХ иска да ви уведоми, че в офиса на федерацията се получи ново правилоот ЕХФ, свързано със състезателните правила по хандбал, въведено в много лиги и също в ИХФ състезанията, което пояснава появата на 3-ти тайм аут във всички ЕХФ състезания от началото на сезон 2012/2013г.

Точното правило гласи:

„ Не повече от два тим-тайм аута могат да бъдат позволени за всяко полувреме на нормално игрово време. Между два тим-тайм аута противниковия отбор трябва да е притежавал топката поне веднъж. 3 зелени карти, с номера 1,2 и 3 съответно, трябва да бъдат налични за всеки отбор. Отборите получават картите с номера 1 и 2 през първото полувреме и картите с номера 2 и 3 през второто, при условие че през първото полувреме са използвали не повече от един тайм аут. В случай, че са използвали 2 тайм аута през първото полувреме, получават само зелена карта номер 3. През последните 5 минути на нормално игрово време е разрешен само един тим тайм аут на отбор.”

 

Важно: Всеки клуб трябва да подготви по 3 зелени карти за всеки отбор с номера 1,2 и 3 написани върху тях.

Уважаеми  колеги, моля да запознаете клубовете от поверените ви Зонални съюзи по хандбална предстоящите Общи събрания на ЗСХ.

Георги Дойчинов
Председател СТК