Успешно представяне на наши отбори на турнири в чужбина
Сряда, 08 Август 2012г. 07:24ч.

 

 

В Турция :

  • За поредна година мъжкият отбор на ХК''Академик ТУ'' Пд/ допълнен със състезатели на ХК''АСТИ 91'' Хс/, участва на силен международен турнир по плажен хандбал в гр.Алания. След оспорвани срещи нашия отбор се класира на престижното Трето място - с треньор доц. Димитър Станков.
  • За първа година отборът за момичета до 12 год. на ХК''Хасково'' /допълнен с момичета на ХК''Фрегата'' Бс/ участва на голям международен турнир по хандбал на трева в гр. Алания и се класира на престижното Второ място - с треньори В. Петрова, Ал. Бояджиев и М. Стаматова.
  • За поредна година женският отбор на ХК''Хасково'' /допълнен със състезателки на ХК''Бъки'' и ХК''Шумен''/ участва на турнир по плажен хандбал в гр. Алания. След оспорвани срещи отборът се класира на 5 място - треньор Ир. Миладинова.

В Италия:

  •  ХАНДБАЛЕН КЛУБ ПАНАГЮРИЩЕ

    Хандбален клуб Панагюрище за четвърти път участва в откритото Световно първенство по хандбал в гр.Терамо,Италия.Тази година бе юбилейна-40 г. от началото.Участват 175 отбора от всички континенти ,за всички възрасти-до 20г.Тази година ХК Панагюрище участва с отбор момичета 12г.Участват отбори от Дания,Полша,Италия,Франция,Тайван и др.Представянето на нашия отбор е отлично и в крайното класиране зае ТРЕТО място след отборите на 1. Тайван /тази среща губим с 3 гола/.2-Дания /полуфинала с този отбор губим с 1 гол ,след фатални за нас съдииски грешки/.Преди Световната купа в Терамо,отбора ни участва в турнир в гр.Пескара,където заехме Първо място.Двете купи ,които спечели нашия отбор ще красят богатата витрина на клуба.В почивния ден отбора отпътува на екскурзия до Рим,където посети Ватикана,Колизеума ,Водопада и др.забележителности.Бе посетен и градът-държава Сан Марино.Всеобщото мнение ,е че участието в Италия е много успешно и много приятно за всички участници.Откриването,закриването на първенството е голяма атракция,целия град е в еуфория и това се усеща от всички,преживяванията са много приятни и оставят дълбоки спомени.

В Испания:

  • За първа година отборът на ХК''Фрегата'' - момчета до 15 год., участва на голям международен турнир в гр. Малага. Турнирът беше за момчета до 16 год., в който взеха участие 18 отбора от различни страни. Нашия тобор се класира на престижното Пето място - с треньор Иван Радев.